Sådan har vi testet vådservietter

21. februar 2012

Vi har indkøbt 25 vådservietter i supermarkeder, helsekostbutikker, apoteker samt Matas-butikker. Derefter har vi gennemgået deres indhold og mærkning.

Indhold

Indhold er en bedømmelse af problematiske indholdsstoffer på baggrund af indholdsdeklarationen.

Vi har kigget efter stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, blandt andet med udgangspunkt i EU's prioriteringsliste over hormonforstyrrende stoffer og allergifremkaldende stoffer med fokus på listen over de 26 deklarationspligtige parfumestoffer og Videncenter for Allergis oversigt.

Vi har også set efter, om der er stoffer, der er problematiske for miljøet blandt andet med udgangspunkt i kriterier for miljømærke og EU's klassificering af kemikalier.

Vi har derudover analyseret for de 26 deklarationspligtige parfumestoffer i de parfumerede produkter, der alle viste sig at være deklareret korrekt.

Mærkning

Mærkning er en bedømmelse af de oplysninger, som fremgår af pakken. Vi har blandt andet kigget på, om der står, at de er lige så milde som vand og sæbe, og om de anbefales til hyppig/daglig brug. Eller om der i stedet bliver gjort opmærksom på, at vådservietterne indeholder creme/lotion, så de egner sig til bleskift, hvor der ikke er vand i nærheden.

Vi har også registreret tilstedeværelsen af anprisninger, eksempelvis ”dermatologisk testet”, der giver et indtryk af, at produktet er bedre og sikrere end andre tilsvarende produkter – uden at vi dog ved, hvilke kriterier der ligger til grund for anprisningen.

Samlet bedømmelse

I den samlede bedømmelse vægter vurderingen af indholdstofferne 95% og oplysninger på pakken 5%.

Læs mere om, hvordan Tænk tester