Sådan køber og vedligeholder du en skarp kokkekniv
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan køber og vedligeholder du en skarp kokkekniv

Er dyre kokkeknive bedre end billige? Og hvordan passer du godt på kniven, så den bliver ved med at være skarp i mange år? Få svarene her.

Christina Vejsgaard · Foto: Getty Images · 12. november 2021
Person skærer gulerødder med en kniv

Billige kokkeknive kan sagtens blive skarpe og holdes skarpe. Det viser vores test.

I 2018 testede vi 16 kokkeknive, der kostede mellem 225 og 1200 kroner. De knive, der klarede testen bedst, var også blandt de dyreste i testen. 

Testen af kokkeknive er ikke længere tilgængelig, fordi de fleste knive ikke længere er i handlen, men her kan du læse de konklusioner vi lavede ud fra testen.

Flere af de billigere knive var ikke så skarpe, da de blev købt. Men efter, at knivene var blevet slebet, klarede de testen bedre - og de holdt sig også skarpe i lang tid.

Det kan derfor godt give mening at købe en billigere kokkekniv og få den slebet som noget af det første, hvis du ikke synes, at den er skarp nok.

Undgå, at dine knive bliver sløve

Skarpheden på dine knive bevares bedst ved i første omgang at undgå, at de bliver sløve. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?