Test af antivirus til Android-telefoner
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Antivirus til Android

Skal du installere antivirusprogram på din Android telefon? Vi har testet og fundet de bedste beskyttelsesapp til mobilen.

Testet d. 28. august 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Antivirus til Android

Selvom malware ikke er så stort et problem på mobilen, som på computeren, så kan din telefon godt blive udsat for ondsindede angreb.

Vi har testet 10 sikkerhedsapps til Android og derudover den forud-installerede sikkerhedsfunktion Google Play Protect i kombination med Chromebrowseren.

Vi har testet antivirus-app fra mærkerne:

AVG, Avast, Avira, ESET, F-Secure, G Data, Google, McAfee, Norton, Sophos og Trend Micro

Vi har ikke testet Bitdefender, da Bitdefender ændrede væsentligt i deres Android-app, efter at vi var startet på testen.

Mød holdet bag vores antivirus til Android-test

Thomas står bag vores test af antivirus til Android telefoner. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet antivirus til Android

  • Beskyttelse mod malware: Vi har oprettet en samling af 1.000 ondsindede programmer (malware) og 1.000 programmer uden skadelig kode. Vi evaluerede appsenes svar ved download, installation og kørsel af malwaren. Vi tjekkede, om apps detekterer malware på hukommelseskort, og om dette også fungerede offline.

    Phishing-beskyttelse: Vi kiggede på 200 opdaterede websteder, der stjæler adgangskoder og loginoplysninger og vurderede, hvordan apps reagerede.

  • Tre eksperter undersøgte, om apps var nemme at installere og konfigurere, og vurderede, hvor intuitive de er i daglig brug . De vurderede kvaliteten af ​​brugerfladen, indstillingsmuligheder, opsætning af beskyttelsesfunktioner, menuens forståelighed og hvordan man håndterer den fundne malware. De tjekkede også hjælpefunktionerne, og om der var nogen påtrængende annoncer.

  • Vi evaluerede, hvordan batterilevetiden ændrede sig ved brug af apps. Vi brugte både en højtydende og en lavtydende smartphone til dette formål.

  • Vi kontrollerede datatransmissionsadfærden ved at læse og - om nødvendigt - dekryptere de data, der blev sendt, da appen blev brugt. Vi vurderede data, der ikke er nødvendige for driften, som kritiske. Dette gælder for eksempel transmission af unikke enhedsidentifikationsnumre.

  • Vi har vægtet de enkelte testparametre således:

    • Beskyttelse 70%
    • Håndtering: 20%
    • Brug af ressourcer: 5 %
    • Afsendelse af brugerdata: 5 %

    Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.