Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Pillemisbruger købte medicin i Lottes navn          

Lotte Petersens identitet blev misbrugt i 20 år af en kvinde, som skaffede sig medicin i hendes navn ved hjælp af hendes cpr-nummer. Lotte er bekymret for, om det vil få konsekvenser for hendes helbred, hvis hun en dag bliver indlagt, da hun i sin journal fremstår som pillemisbruger uden at være det.

Læs mere på Jyllands-Postens hjemmeside

Lønnen blev hævet af cpr-tyv

Laura Madsen blev udsat for identitetstyveri, hvilket førte til, at hun fik oprettet et MasterCard i sit navn og fik sin løn hævet. Derudover blev der oprettet et benzinkort i hendes navn. Der blev købt benzin og diesel for 7.300 kr.

Siden Laura Madsens sag er praksis strammet op, så man ikke længere kan optage lån i andres navne.

Læs mere om Laura, der fik stjålet sin identitet på Jyllands-Postens hjemmeside

Fik optaget lån i sit navn

Sanne Havskov blev også udsat for identitetstyveri. Tyven havde optaget lån for i alt 25.000 kroner i hendes navn efter at have fået adgang til hendes cpr-nummer.

Læs hvordan på Politikens hjemmeside

Regningerne væltede ind

Gitte Mai Mostel fik også sin identitet stjålet. En tyv havde stjålet hendes kørekort, og havde dermed fået fat på hendes cpr-nummer. Dette førte til, at en bankkonto blev oprettet i hendes navn, hendes adresse blev flyttet, der blev oprettet lån og stjålet 2 biler. I alt blev der stjålet for cirka to millioner kroner i Gittes navn.

Det skrev Ekstra Bladet i februar 2009

Fik oprettet 8 mobilabonnementer

Liselotte Lyngsø fik sit cpr-nummer misbrugt. Der blev meldt en flytning i hendes navn, hun blev uden at vide det meldt ind i Socialdemokratiet, fik oprettet otte mobilabonnementer, fik en ny bankkonto, hun blev Planfadder og fik oprettet benzinkort og videoudlejningskort. Derudover fik hun tyvekoster tilsendt.

Det er ikke længere muligt at oprette et mobilabonnementer alene med cpr-nummer, der vil også være krav om billedidentifikation. Hvis billedidentifikationen er forfalsket er det naturligvis stadig muligt.,

Læs om misbruget af Liselottes cpr-nummer

Journalist fandt cpr-numre på nettet

Datatilsynet blev på et tidspunkt kontaktet af en journalist, som havde fundet 42 personers CV´er med cpr-numre på internettet. 7 af de 31 adspurgte personer fortalte, at de har været udsat for identitetstyveri. Nogle af dem fortalte, at der var blevet købt varer i deres navn uden deres tilladelse.

Læs Datatilsynets blog om sagen på computerworld.dk (åbner i nyt vindue)

Mit digitale liv

blogs

Blog

16 Personlige holdninger til digital overvågning
test

test

12 Test af alt fra apps til antivirus
gode råd

Gode råd

113 Tips til et privatliv på nettet