Fem eksempler på misbrug af cpr-numre

25. maj 2011

Bliv medlem af et politisk parti, opret mobilabonnementer, køb medicin, optag lån eller opret benzinkort. Alt dette kan ske i dit navn uden din godkendelse, hvis dit cpr-nummer bliver misbrugt.

Pillemisbruger købte medicin i Lottes navn          

Lotte Petersens identitet blev misbrugt i 20 år af en kvinde, som skaffede sig medicin i hendes navn ved hjælp af hendes cpr-nummer. Lotte er bekymret for, om det vil få konsekvenser for hendes helbred, hvis hun en dag bliver indlagt, da hun i sin journal fremstår som pillemisbruger uden at være det.

Læs mere på Jyllands-Postens hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Lønnen blev hævet af cpr-tyv

Laura Madsen blev udsat for identitetstyveri, hvilket førte til, at hun fik oprettet et MasterCard i sit navn og fik sin løn hævet. Derudover blev der oprettet et benzinkort i hendes navn. Der blev købt benzin og diesel for 7.300 kr.

Læs mere om Laura, der fik stjålet sin identitet på Jyllands-Postens hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Fik optaget lån i sit navn

Sanne Havskov blev også udsat for identitetstyveri. Tyven havde optaget lån for i alt 25.000 kroner i hendes navn efter at have fået adgang til hendes cpr-nummer.

Læs hvordan på Politikens hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Regningerne væltede ind

Gitte Mai Mostel fik også sin identitet stjålet. En tyv havde stjålet hendes kørekort, og havde dermed fået fat på hendes cpr-nummer. Dette førte til, at en bankkonto blev oprettet i hendes navn, hendes adresse blev flyttet, der blev oprettet lån og stjålet 2 biler. I alt blev der stjålet for cirka to millioner kroner i Gittes navn.

Det skrev Ekstra Bladet i februar 2009 (åbner i nyt vindue)

Fik oprettet 8 mobilabonnementer

Liselotte Lyngsø fik sit cpr-nummer misbrugt. Der blev meldt en flytning i hendes navn, hun blev uden at vide det meldt ind i Socialdemokratiet, fik oprettet otte mobilabonnementer, fik en ny bankkonto, hun blev Planfadder og fik oprettet benzinkort og videoudlejningskort. Derudover fik hun tyvekoster tilsendt.

Læs om misbruget af Liselottes cpr-nummer

I dette tema

Journalist fandt cpr-numre på nettet

Datatilsynet blev på et tidspunkt kontaktet af en journalist, som havde fundet 42 personers CV´er med cpr-numre på internettet. 7 af de 31 adspurgte personer fortalte, at de har været udsat for identitetstyveri. Nogle af dem fortalte, at der var blevet købt varer i deres navn uden deres tilladelse.

Læs Datatilsynets blog om sagen på computerworld.dk (åbner i nyt vindue)

Lukket indhold: 
ikke sat